kontramenad

Északabbra költözhet az Észak utca

2019. június 08. - Pintér S. Ándor

A mostaninál is északabbra költöztetné az Észak utcát a vásárhelyi Fidesz-frakció. Portálunk információi szerint a Fekete Ferenc fejéből kipattant ötlet megvalósításához közvetlenül az októberi önkormányzati választás megnyerése után látnának neki.

"-Hallod, elég régóta van már közöm a Béke-telephez, de igazából sosem tudtam rájönni, hogy miért hívják ezt Észak utcának, ha vannak utcák még ennél északabbra is. Ha már lúd, akkor legyen a mi ludunk, én azt mondom: omen est nomen!"- morfondírozott a szóban forgó közterületről az eltökélt képviselő.

Fekete Ferenc a kellemest a hasznossal is összekötve, az átköltöztetett utcát különleges funkciókkal is felruházná: a megújult Észak utca immár védvonalként szolgálna egy lehetséges szentesi vagy mindszenti invázióval szemben is. A közterület erődítésére megépülne a képviselőről elnevezett Fekete Vár is, melynek parancsnokságát a tervek szerint Havas Katalin látná el. 

Felmerült az utca fokozatos mozgatásának ötlete is: a használt ukrán síneken egyre északabbra vontatott Észak utca kezdetben még csak az északi elkerülő út elkerülőjeként szolgálna, de a jövőben területfoglalásra is fel lehetne használni, kitolva így a város határát egészen akár a Balti-tengerig. 

A költöztetés híre sokként érte a környék lakóit, akik tiltakozásukat kifejezve megkezdték az "Észak nem felejt!" feliratú pólók árusítását és viselését. Az elégedetlenkedő lakosokat a Fidesz-frakció közleményében maximális együttérzéséről biztosította, de egyúttal meghívást is kaptak a Szeretem Vásárhelyt Egyesület által, az utca kijelölt helyére szervezett vidám, családi túlélőtúrára is. 

Értesüléseink szerint a képviselők az Észak utca eddigi helyét sem hagynák parlagon heverni: itt turistacsalogatónak a tervek szerint pihenőpark-mélygarázs és emeletes körforgalom-nemzeti dohánybolt hibrid létesítményeket hoznának létre.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kontramenad.blog.hu/api/trackback/id/tr1914884898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása