kontramenad

Álruhában kampányol Grezsa István Kolbásza

2019. július 16. - Pintér S. Ándor

Péntek óta álruhában járja Hódmezővásárhely utcáit a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézetét, az Erdélyi Magyar Mentálhigiénés Társaságot, a Felvidéki Magyar Mentálhigiénés Közösséget, valamint a Kárpátaljai Magyar Mentálhigiénés Társaságot vezető, Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével kitüntetett, Pro Urbe-díjas pszichiáter, mentálhigiénés szakember és szupervizor Grezsa Ferenc öccsének, a címzetes főorvos, egészségügyi szakember, önkormányzati képviselő és miniszteri biztos Grezsa Istvánnak füstölt kolbásza, akit első kampánykörútjára szerkesztőségünk is elkísért.

Mint ahogy arról már portálunk korábban hírt adott, Grezsa István Kolbásza Grezsa Istvántól függetlenül méretteti majd meg magát az őszi polgármester-választáson. Az önálló jelölt kampányának ezen szakaszában a Hunyadi Mátyástól ellesett klasszikus, álruhába bújós módszerrel próbál a városlakók bizalmába férkőzni és közöttük igazságot tenni:

„- Nem foglalkozom sem Márki-Zay Péterrel, sem pedig a másik jelölttel, a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézetét, az Erdélyi Magyar Mentálhigiénés Társaságot, a Felvidéki Magyar Mentálhigiénés Közösséget, valamint a Kárpátaljai Magyar Mentálhigiénés Társaságot vezető, Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével kitüntetett, Pro Urbe-díjas pszichiáter, mentálhigiénés szakember és szupervizor Grezsa Ferenc öccsével, a címzetes főorvos, egészségügyi szakember, önkormányzati képviselő és miniszteri biztos Grezsa Istvánnal, meg én amúgy sem megyek bele pártcivakodásokba. És vagyok annyira önálló, hogy még politikusnak sem kell látszanom a választás megnyeréséhez.” – indokolta inkognitóba vonulását a politikus kolbász, akitől később azt is megtudtuk, hogy őt a műbelébe valójában nem is Grezsa István, hanem tulajdonképpen saját maga töltötte be.

Az öntöltött politikus magát legelőször gázóraleolvasónak kiadva járta végig a város portáit. Mivel néhány kerületben egy héttel Grezsa István Kolbászának látogatása előtt tartottak rendszerinti leolvasást, többen is gyanút fogtak, azonban a polgármesterjelölt húskészítmény profin improvizálva olvasta le a gyanakvók villany- és vízóráit is, elnyerve ezzel bizalmukat. Az emberek tehát örömmel megnyíltak előtte, a kedélyes beszélgetések alatt a legtöbb panasz a gázárra, illetve Lázárra érkezett: ezeket az önálló jelölt Kolbász mind feljegyezte az óraállások mellé.

Habár Grezsa István Kolbásza álruhás kampánytúrája alatt már a gyakorlott politikusokat megszégyenítő színészi tehetségéről is tanúbizonyságát tett, olykor azért még ki-kiesett gázóraleolvasói szerepéből:

„- Ha én leszek a polgármester, októbertől nem lesz itt semmi gáz!” – promózta magát véletlenül több háznál is a füstölt politikus, telefonos panaszáradatot zúdítva ezzel a mit sem sejtő gázszolgáltatóra.

Grezsa István Kolbásza azonban ennek ellenére is elégedett volt első kampánykörútján nyújtott teljesítményével, jól érezte magát, ráadásul közben vagy kétszer újra is egyesítette a várost. Hogy a további félreértéseket elkerülje, legközelebb a biztonság kedvéért inkább erdésznek adja ki magát: így szabadon ígérhet majd fűt-fát a vásárhelyieknek.

Felmérésünk szerint Grezsa István Kolbásza eddig valóban jól áll népszerűség terén: a vásárhelyiek 98%-a őt fogyasztaná el a legszívesebben a három jelölt közül (a maradék 1-1% pedig Grezsa Istvánt és Márki-Zay Pétert).

A bejegyzés trackback címe:

https://kontramenad.blog.hu/api/trackback/id/tr514948574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása