kontramenad

Grezsa István Kolbásza is elindul Vásárhely polgármesteri címéért

2019. július 09. - Pintér S. Ándor

Váratlanul újabb kihívója akadt Márki-Zay Péternek. Nem sokkal Grezsa István miniszteri biztos polgármesterjelölti bemutatkozása után Grezsa István Kolbásza is bejelentette a vásárhelyi TESCO húspultja elé szervezett ünnepélyes sajtótájékoztatóján: ő is megméretteti magát az őszi választáson.

„-Ankarából repültem haza nemrég, mert megszólított az anyaföld (köztudott, hogy Grezsa István a karácsonyt és kolbászát is Törökországban töltötte; a szerk.). Célom, hogy a kárpát-medencei polgári intellektus felsőbbrendű, zsírban tocsogó vasöklével bontsam le a békétlenség elburjánzott, balliberális-vegetáriánus diktatúra által emelt kalóriaszegény Márki-Zay Péter szobrait…akármit is jelentsen ez!” – vázolta fel koherens programját a Kolbász, akinek politikai példaképe – mint megtudtuk – a volt MIÉP-elnök, Hurka István.

Grezsa István Kolbásza portálunknak azt is elárulta, hogy indulási szándékáról eddig sem Lázár János, sem a FIDESZ, de még maga Grezsa István sem tudott: a kampányra épp csak tegnap beszélte rá a spájzban egy sült oldalas és egy másfél kilós vákumcsomagolt sertéstarja.

„-Nagyon úgy fest, hogy a Kolbászomnak már én sem mondhatom meg, hogy mikor és ki mellett álljon…” – summázta beletörődéssel a húsbavágó történteket a miniszteri biztos.

Az újdonsült jelölt így lényegében tehát függetlenként indul, azonban nem zárkózik el a vele rokonszenvező pártok, húsboltok és oligarchák támogatásától sem. A Kolbász bejelentésének hírére a FIDESZ szinte azonnal, egy Németh Szilárd által jegyzett közleményben reagált, melyben az államtitkár az általa ínycsiklandónak nevezett jelöltet szimpátiája jeléül vacsorára invitálta, mellé pedig köretnek hagymás véres pacalt és libatepertőt javasolt. Ezzel szemben a Mi Hazánk értékrendje szerint Grezsa István Kolbásza már túl füstös: véleményük szerint vitatható, hogy ilyen állapotban be tudna-e tölteni egy nagy felelősséggel járó polgármesteri tisztséget, így a műbélbe töltött politikus egyelőre csak a Norbi Update Lowcarb és az Egészséges Vásárhelyért Program támogatását élvezheti majd az októberi választáson.

A vegyes reakciók közepette azonban Grezsa István Kolbászának kampánya még csak most kezd igazán felpörögni: a politikus húskészítményt legközelebb ünnepélyes keretek között a Csabai Kolbász és a Kolozsvári Szalonna fogadja majd, hogy megosszák vele eddigi városvezetői tapasztalataikat, és hogy segítsék a hirtelen jött népszerűség, illetve politikai ellenfelei feldolgozásában.

„-Nagyon nagy disznóság lenne, ha nem választanánk meg. Régóta ismerem őt: ha rajta múlna, mindenkinél kolbászból lenne otthon a kerítés. Várjá’, nem úgy gondoltam ám…” – szabadkozott optimista politológus szakértőnk, Fehér Jenő hentes.

A bejegyzés trackback címe:

https://kontramenad.blog.hu/api/trackback/id/tr3914934528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása